Dowożenie jedzenia do domów

Prowadzę restaurację, która specjalizuje się również w dowożeniu jedzenia do klientów. Mogą oni zrobić zamówienie dania z mojego menu, a następnie zaznaczają w zamówieniu, czy chcą to zjeść w mojej restauracji, czy też na wynos. Zatrudniam kucharza, który gotuje tylko i wyłącznie dla klientów zewnętrznych. Dania podawane w restauracji przygotowuje inny kucharz.

Szybkie dowożenie jedzenia do domów

szybki dowóz jedzenia w gdańskuSama przyjmuję zamówienia, a następnie przekazuję je do kuchni. Zatrudniam również osobę, która zajmuje się dowożeniem jedzenia do moich klientów. Muszę tak wszystko wykalkulować, by kierowca dowoził ciepłe jedzenie do ludzi. Nikt nie chce przecież jeść zimnego obiadu. Mam do tego specjalną podgrzewarkę, która utrzymuje ciepło posiłków. Zamówień można dokonać na mojej stronie internetowej, wpisując w wyszukiwarkę internetową: szybki dowóz jedzenia w gdańsku. Na jedzenie nie trzeba zbytnio długo czekać. Zajmuje to zazwyczaj do czterdziestu pięciu minut. Jeżeli jedzenie dowiezione zostanie z opóźnieniem, to klient dostaje zniżkę o wysokości pięćdziesięciu procent. Osoby, które zamawiają u mnie dania na wynos mogą otrzymać mały prezent. Jeżeli wśród nich są dzieci, to otrzymują małe breloczki z zabawką. Jeżeli są to tylko osoby dorosłe, to otrzymują zwykły breloczek. Zrobiłam ostatnio konkurs, gdzie klienci mogli oceniać dania, które zostały do nich przewiezione. Zwycięzca otrzymał obiad dla dwóch osób za darmo. Zainteresowanie było naprawdę wysokie. Klienci bardzo chwalą sobie to, że dania zostają do nich przywożone bardzo szybko. Bardzo mnie to cieszy. Staram się nie tylko o to, by dania smakowały i wyglądały, ale także, by trafiały błyskawicznie do zamawiających. Jedzenie pakowane jest w jednorazowe pojemniczki na żywność. Dorzucam również plastikowe sztućce, jeżeli ktoś jadłby na przykład na świeżym powietrzu i nie miałby tych sztućców.

Bardzo się cieszę, że klientom podoba się szybki dowóz potraw w wyznaczone przez nich miejsca. Zakupiłam też specjalny samochód do przewożenia jedzenia. Jeżeli mam mało zamówień, to kierowca przesiada się na skuter. Wtedy jest bardziej ekonomicznie i jeszcze szybciej. Skuterem jeździ zazwyczaj w okresie letnim, gdy jest ładna pogoda. Klienci są również zadowoleni z przygotowywanych potraw.